Hoeve Buitenlust

zorgboerderij en praktijk voor psychiatrie

Intakeprocedure en behandeling

Wanneer u zich hebt aangemeld voor een behandeling bij Hoeve Buitenlust dan zal contact met u worden opgenomen om een intakegesprek te plannen. Dit gesprek van ongeveer een uur zal gebruikt worden om uw klachten te inventariseren en een voorlopige diagnose te stellen. Het kan voorkomen dat dit niet binnen dit eerste gesprek mogelijk is. In dat geval zal een verlengde intake worden afgesproken en bijvoorbeeld extra informatie worden verzameld door te spreken met een naaste of een eerdere behandelaar.

Nadat de werkdiagnose is gesteld zal een behandelplan worden gemaakt in samenspraak met uzelf. Direct daarna kan de behandeling van start gaan. Een behandeling kan bestaan uit het voorschrijven van medicatie en ondersteunende gesprekken. Ook is het mogelijk om psychotherapie te krijgen voor uw klachten. Arianne van't Hoog is met name gespecialiseerd in psychotherapie gebaseerd op het bevorderen van het mentaliserend vermogen (Mentalisation based therapy).

Hoe lang een behandeling duurt is niet altijd voorspelbaar. Soms is een behandeling in drie maanden afgerond, het kan ook zijn dat een behandeling intensiever is en u ruim een jaar in behandeling bent.

In alle gevallen is het zo dat zowel de intake als de behandeling door een en dezelfde persoon zal worden gedaan. In geval van ziekte of vakantie zal gezorgd worden voor waarneming.

LET OP; AFSPRAKEN DIENEN UITERLIJK 24 UUR VAN TE VOREN WORDEN GEANNULEERD. ALS U KORTER VAN TE VOREN ANNULEERT ZIJN WIJ GENOODZAAKT U EEN FACTUUR TE STUREN

 

zorg (1).jpg

Copyright © 2023 Hoeve Buitenlust